Knaprig rabarber och jordgubbspaj
Svärmors recept på pajdegen. SÅ HIMLA GOD. Knaprig och härlig!
Så denna kväll, efter lekparkslekande och pannkakor blev det lite paj bakat =)
Så denna kväll, efter lekparkslekande och pannkakor blev det lite paj bakat =)



Fyllning till en "normalstor" paj
Ca 4-5 st "normalstora" rabarber
Ca 200 gram jordgubbar
2 msk potatismjöl
0,5 - 0,75 dl strösocker
Ca 200 gram jordgubbar
2 msk potatismjöl
0,5 - 0,75 dl strösocker
Skala rabarberna.
Hacka rabarberna i små bitar efter tycke.
Skär jordgubbarna i mindre bitar.
Skär jordgubbarna i mindre bitar.
Lägg ner i formen och strö över potatismjölet och sockret.
Blanda runt lite.
Blanda runt lite.
Pajdeg
175 gram smör eller margarin
2 dl strösocker
2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull på spisen.
Blanda sedan ned vetemjöl, strösocker och havregryn och rör runt.
Blanda sedan ned vetemjöl, strösocker och havregryn och rör runt.
Strö degen över rabarberna och jordgubbarna i formen.
Ställ in i mitten på ugnen på 225 grader i ca 25 minuter/rabarberna har mjuknat